Proslava Dana Pomoraca: Novi izazovi u brodarstvu

Proslavu Dana pomoraca, koji se svake godine tradicionalno obilježava na blagdan Svetog Nikole, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ove je godine odlučilo obilježiti trodnevnim događanjem, kako bi ukazalo na važnost pomorstva, kao nezaobilazne grane hrvatskog gospodarstva.

Stoga je, po prvi puta, organizirano trodnevno događanje u Rijeci i Opatiji, a na kojem je, uz tradicionalnu dodjelu priznanja za izniman doprinos pojedincima i organizacijama te prisjećanja na sve stradale i nestale pomorce, 6. prosinca organizirana i Konferencija o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi na kojoj je predstavljena vizija razvoja i značaja hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe.

U sklopu Konferencije gdin .John Karavanić, član uprave Tankerske Next Generation sudjelovao je na panel diskusiji pod nazivom “Novi izazovi u brodarstvu”. U zanimljivoj panel diskusiji koju je moderirao gdin.Tonči Korunić iz Interkapitala, uz predstavnika TNG-a, brodare je predstavljao gdin. Dragutin Pavletić iz uprave Uljanik Plovidbe, u panelu je sudjelovala i državna tajnica za more gđa. Maja Markovičić Kostelac, dok su sa strane financijske industrije u panelu sudjelovali gdin. Petar Vlaić (Erste plavi mirovinski fond), gdin. Matej Vida (PBZ) i gdin. Hrvoje Galičić (HBOR).

Panel diskusija dala je osvrt na mnoge zanimljive teme poput trenutnih i očekivanih tržišnih trendova u brodarstvu, benchmarking analize domaćih i stranih brodara, konkurentnosti financiranja brodova kod domaćih banka, ulaganja mirovinskih fondova u brodarstvo, te uloge države u razvoju brodarske industrije u Hrvatskoj.

Foto: Nikola Kurti

Natrag