Tankerska Next Generation nagrađena za izvrsnost u odnosima s investitorima

Tankerska Next Generation d.d. osvojila je drugo mjesto u konkurenciji tvrtki koje održavaju najbolje odnose s investitorima na hrvatskom tržištu kapitala. Ovu priznanje dodjeljuje Poslovni dnevnik u suradnji sa Zagrebačkom burzom, te na taj način odaje priznanje investicijske zajednice tvrtkama za visoku razinu kvalitete komunikacije i transparentnosti odnosa prema investitorima.

Priznanja se dodjeljuju sedmu godinu za redom, a dodjela za ostvareno u protekloj godini upriličena u Poreču, na Isabella Island resortu, na 26. konferenciji Zagrebačke burze i 10. konferenciji fondovske industrije. Nagradu je u ime Tankerske Next Generation d.d. preuzeo g. Mario Devošić, financijski direktor, te je prilikom uručenja istaknuo:

Iznimno nam je zadovoljstvo primiti ovo priznanje jer nam je ono potvrda da su svi napori koje ulažemo i naša korporativna kultura posvećena održivom razvoju i otvorenosti prema investitorima i financijskoj zajednici prepoznati.  

Ključ uspjeha, prvo javne ponude dionica Tankerske Next Generation, a zatim i dobrih poslovnih rezultata u prošloj godini potvrđenih dividendom, je iznimna posvećenost cijelog tima koji je pripremao i ostvario ovaj projekt vrijedan gotovo milijardu kuna.

Kroz pripremu izlaska na burzu intenzivno smo surađivali i s velikim brojem ljudi izvan kompanije, tako da je Tankerska Next Generation stekla snažne i pouzdane partnere, koji nas prate u razvoju i investicijama, i naravno brojne prijatelje bez kojih uspjeh sigurno ne bi bio na ovoj razini. Bez tog povjerenja i ulaganja ne bismo bili u mogućnosti stvoriti flotu kakva je danas i biti ovdje.

Ova nagrada nam je zapravo poticaj da i dalje jednakim intenzitetom razvijamo i vodimo kompaniju prateći najviše standarde korporativnog upravljanja, te da opravdamo povjerenje svih ulagača uspješnim poslovanjem, i što jasnijim komuniciranjem strategije i rezultata.

Mlada zadarska brodarska tvrtka ovim priznanjem svrstala se uz bok višestrukim laureatima poput Atlantic Grupe koja je primila priznanje za prvo mjesto i Ericssona Nikola Tesla koji je primio priznanje za treće mjesto.

U konkurenciji za nagradu za odnose s investitorima bile su tvrtke iz sastava indeksa CROBEX te kompanije koje su uvrštene na Službeno tržište Zagrebačke burze. O redoslijedu nagrađenih odlučeno je temeljem statističkih kriterija koji se odnose na poštovanje Pravila Zagrebačke burze od strane izdavatelja te na osnovi ankete provedene među sudionicima tržišta kapitala.

Natrag