TNG dobitnik Zlatne plakete za najuspješnije srednje veliko poduzeće u Zadarskoj županiji u 2015. godini

Na svečanosti održanoj u 4. listopada 2016. u zadarskom hotelu Kolovare dodijeljena su priznanja Hrvatske Gospodarske Komore, županijske komore Zadar za rezultate ostvarene u 2015. godini.

Među nagrađenim tvrtkama našla se i Tankerska Next Generation d.d. kojoj je dodijeljena „Zlatna plaketa" za najuspješniju srednje veliku tvrtku u protekloj poslovnoj godini u Zadarskoj županiji.

Ova priznanja  dodjeljuju se prema jedinstvenim kriterijima, a polazište za izradu kriterija su rezultati poslovanja poduzeća sagledana temeljem uvida i analize bilance stanja i računa dobiti i gubitka za proteklu godinu.

Financijski direktor Tankerske Next Generation gdin. Mario Devošić primio je nagradu iz ruku gdina. Darija Jurina, predsjednika županijske komore Zadar, zahvalio se Komori koja je prepoznala uloženi trud i rezultate ove mlade kompanije, te je istaknuo važnost ovog priznanja:

Priznanje Hrvatske Gospodarske Komore potvrda je predanog rada, ne samo Tankerske Next Generation, već i kompletne grupe Tankerske Plovidbe, zaposlenika na kopnu, ali prije svega naših pomoraca.

Protekla godina za nas je bila iznimno intenzivno razdoblje u kojem smo uz dvije javne ponude, u veljači i lipnju, postali burzovni igrač, i na taj način osigurali sredstva koja smo kasnije pretočili u flotu novih brodova. Na zahtjevnom tržištu uspješno smo zaposlili novu flotu, i zaključili višegodišnje brodarske ugovore na vrijeme koji našoj tvrtci osiguravaju financijsku i operativnu stabilnost, dok našim prominentnim unajmiteljima jamče najviše standarde brodarskih usluga transporta.

Usprkos vrlo intenzivnom investicijskom razdoblju i kapitalnim ulaganjima od gotovo 960 milijuna kuna, u 2015. godini generirana je neto dobit od 34,5 milijuna kuna koja je u cijelosti isplaćena dioničarima u srpnju 2016.

Povjerenje naših dioničara daje nam zadaću da kompaniju vodimo prateći najviše standarde korporativnog upravljanja, te da opravdamo njihovo povjerenje uspješnim poslovanjem i ubuduće, a nagrada poput ove svakako je dodatan podstreh i potvrda da smo na pravom kursuzaključio je Mario Devošić, financijski direktor Tankerske Next Generation.

https://youtu.be/lzJpTa5TX0E

Natrag