Najčešća pitanja

Koja je oznaka dionice Tankerske Next Generation d.d. i na kojoj burzi kotira?

Dionica Tankerske Next Generation d.d. uvrštena je na Službeno tržište Zagrebačke burze, a oznaka dionice je TPNG.

Gdje se mogu pronaći o cijeni i povijesnim cijenama dionice Tankerska Next Generation?

Podatke o cijeni dionice TPNG moguće je pronaći na internetskim stranicama Tankerske Next Generation u kategoriji Investitori (Cijena dionice), te na službenim stranicama Zagrebačke burze (www.zse.hr).

Koji je ukupan broj dionica Tankerske Next Generation?

Ukupan broj dionica Tankerske Next Generation iznosi 8.733.345 redovnih dionica uvrštenih na Službeno tržište Zagrebačke burze sa oznakom TPNG.

Gdje se mogu preuzeti financijska izvješća Tankerske Next Generation?

Sva javno objavljena financijska izvješća dostupna su na internetskim stranicama Tankerske Next Generation u kategorji „Investitori“ (Financijska izvješća i prezentacije) te na web stranici Zagrebačke burze (www.zse.hr).

Tko obavlja reviziju financijskih izvještaja Tankerske Next Generation?

Reviziju financijskih izvještaja Tankerske Next Generation obavlja Delloite d.o.o.

Gdje mogu dobiti informaciju o 10 najvećih dioničara Tankerske Next Generation?

Informaciju o 10 najvećih dioničara Tankerske Next Generation možete pronaći na web stranicama Središnjeg Klirinškog Depozitarnog Društva (www.skdd.hr) i na web stranicama Tankerske Next Generation u kategoriji “Kompanija” (Skupština dioničara) i "Investitori" (Ključni financijski pokazatelji).

Kada će biti sljedeća objava financijskih izvještaja Tankerske Next Generation ?

Sve redovne objave financijskih izvještaja najavljene su na internetskim stranicama Tankerske Next Generation u kategoriji „Investitori“  (Kalendar najvažnijih događaja). Svaki naknadni događaj najavljuje na našim internetskim stranicama i na stranicama Zagrebačke burze.

Kako trgovati na Burzi?

Mogu li sam kupiti dionice na Burzi?

Vrijednosne papire možete kupiti ili prodati na Zagrebačkoj burzi jedino posredstvom brokera. Broker je zaposlen u investicijskom društvu*, koje mora biti član Burze.
Popis investicijskih društava članova Burze pronađite ovdje.
(* Naziv 'brokersko društvo' više nije u uporabi, već se upotrebljava termin 'investicijsko društvo'.)

Što je investicijsko društvo?

Investicijsko društvo je društvo s ograničenom odgovornošću ili dioničko društvo sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, čija redovna djelatnost su poslovi s vrijednosnim papirima za koju je prethodno dobilo odobrenje Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA).

Što broker radi za vas?

Broker izvršava vaš nalog, odnosno za vaš račun kupuje ili prodaje vrijednosne papire. Investicijsko društvo dužno je pošteno, pravedno i profesionalno postupati u najboljem interesu klijenta te pružiti klijentu sve potrebne informacije. Više informacija pronađite na stranicama Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga.

Kada će Tankerska Next Generation isplatiti dividendu za 2016. godinu?

Isplata dividende dioničarima Tankerske Next Generation za 2016. godinu koju obavlja Središnje klirinško depozitarno društvo  d.d. (SKDD) započet će 31. kolovoza 2017. 

Pravo na isplatu dividende u bruto iznosu od 1,60 kn po dionici imaju svi dioničari upisani u depozitoriju društva Središnje klirinško depozitarno društvo d.d. (SKDD) na dan 16. kolovoza 2017. godine.

Ako već niste dostavili, potrebne podatke za isplatu, moguće je dostaviti SKDD-u korištenjem besplatne online usluge Moj e-račun. Za pristup usluzi potrebni su vam vaša oznaka ulagatelja i pripadajući PIN i valjana e-mail adresa.

U slučaju nejasnoća prilikom prijave i registracije usluge Moj e-račun molimo obratite se tehničkoj službi za korisnike SKDD-a na 01/4607-303 ili na adresu elektroničke pošte skdd@skdd.hr.

Također, u slučaju bilo kakvih nejasnoća vezanih za isplatu dividende, slobodno se obratite i uredu Tankerske Next Generation, na broj telefona 023/202-135, ili na e-mail tng@tng.hr.