Eco dizajn MT Dalmacija isporučen iz brodogradilišta i predan novom unajmitelju

Primopredaja MT Dalmacije održana je 27. studenog 2015. u južnokorejskom brodogradilištu SPP Shipbuilding. MT Dalmacija moderni je eco dizajn product tanker nosivosti 49.990 dwt-a, i treća u nizu novogradnji preuzetih iz koreanskih brodogradilišta u 2015. godini. Ovim se porinućem ukupna nosivost flote Tankerske Next Generation povećala na 250.000 dwt, a u predstojećim tjednima očekuje se i isporuka šestog tankera u floti – MT Pag čime će se ukupna nosivost flote povećati na 300.000 dwt.

Nakon ove isporuke flota Tankerske Next Generation d.d. broji pet operativnih brodova, budući će MT Dalmacija odmah biti predana unajmitelju, koji će koristiti brod sljedeće tri godine s ugovorenom vozarinom od oko USD 17.750 po danu. Nastavno, unajmitelj ima pravo produžiti ugovor za još jednu godinu za oko USD 19.750 po danu. Vozarina za MT Dalmaciju ugovorena je još krajem lipnja 2015. i prati iznos dogovoren u svibnju za MT Zoilo, te će dodatno pridonijeti osnaženju financijske pozicije društva.

„Proširenje flote s MT Dalmacijom, modernim eko tankerom dizajniranim da optimizira performanse povećat će učinkovitost cjelokupnog poslovanja Tankerske Next Generation. Visoka kvaliteta izrade ove novogradnje  te naša profesionalna i homogena posada, minimaliziraju rizike poslovanja na moru, dok će sklopljeni srednjoročni brodarski ugovor na vrijeme osigurati stabilnost novčanog tijeka i pridonijeti naporima managementa da se ostvare strateški planovi društva.“, zaključio je John Karavanić, predsjednik Uprave Tankerska Next Generation d.d.

Natrag