Stjecanje ugovora o novogradnji

Tankerska Next Generation d.d. postigla je sporazum i 29. srpnja 2015. godine stekla ugovor o novogradnji eko-dizajn produkt tankera, brod koji je trenutno u izgradnji. Stjecanjem ovog ugovora Tankerska Next Generation  d.d.  proširit  će  postojeću  flotu  brodova  modernim  eko-dizajn  produkt  tankerom nosivosti

50.000 dwt, koji svojom izvedbom u potpunosti prati prethodne novogradnje preuzete u Južnoj Koreji. Ovu transakciju Tankerska Next Generation d.d. financirala je iz sredstava prikupljenih upravo za ovu namjenu u postupku povećanja kapitala, koji je uspješno zaključen u lipnju 2015. godine. Stečeni ugovor o novogradnji sklopljen je s jednim od vodećih svjetskih brodogradilišta u Južnoj Koreji, SPP Shipbuilding Co. Ltd, gdje Tankerska Next Generation d.d. već gradi novogradnju Dalmaciju, za koju je još u lipnju uspješno osigurana srednjoročna zaposlenost. Novim ugovorom stječe se, moderni eko-dizajn tanker nosivosti 50,000 dwt, čija se isporuka očekuje u posljednjem tromjesečju 2015. godine.

„Uspješno provedenom dokapitalizacijom u lipnju ove godine, ojačana je financijska pozicija društva te su stvorene pretpostavke za proširenje flote na 6 brodova ukupne nosivosti preko 300.000 dwt. Zaključno s ovom transakcijom Tankerska Next Generation d.d. nastavila je s implementacijom strateških ciljeva te je proširenjem flote osnažila vlastitu tržišnu poziciju omogućavajući na taj način povećanje prihoda i snažniji novčani tijek iz poslovanja.", zaključio je John Karavanić, predsjednik Uprave Tankerska Next Generation.

Natrag