

CROATIAN FINANCIAL SERVICES SUPERVISORY AGENCY Ulica Franje Račkog 6, 10 000 Zagreb

THE ZAGREB STOCK EXCHANGE Ivana Lučića 2a, 10 000 Zagreb

CROATIAN NEWS AGENCY Marulićev trg 16, 10 000 Zagreb

WEBSITE OF THE ISSUER

ISIN: HRTPNGRA0000 TPNG-R-A Market: Zagreb Stock Exchange Official Market Established A. D. 2014

B. Petranovića 4 23 000 Zadar, Croatia

Tel. +385 23 202 135 Fax. +385 23 250 580 e-mail: <u>tng@tng.hr</u>

www.tng.hr

July 4th 2019

Subject: Annual General Assembly held

Tankerska Next Generation's annual General Assembly was held at the Company's headquarters in Zadar on July 4th 2019 at 11:00 hours. At the annual General Assembly 6,790,159 votes were present, representing 77.8675 % of the total share capital with voting power.

All decisions of the General Assembly were passed with the necessary majority. Agenda items 3, 4, 5 and 7 were passed in the form proposed by the Management Board and the Supervisory Board in the annual General Assembly invitation published on the Zagreb Stock Exchange's website, the Company's website and with the Croatian Financial Services Supervisory Agency, whilst items 6 and 8 of the agenda were passed in the form presented by shareholder's Croatia Osiguranje's counterproposal at the General Assembly hereby enclosed.

Tankerska Next Generation d.d.

.....

Tankerska Next Generation brodarsko dioničko društvo Božidara Petranovića 4, 23 000 Zadar, Hrvatska Skraćeni naziv tvrtke: Tankerska Next Generation d.d. Osnovana 22.08.2014. Račun za redovno poslovanje Društva vodi se kod: Privredne Banke Zagreb d.d. IBAN HR86 2340 0091 1106 7758 7 Swift code: PBZGHR2X MBS 110046753 Trgovački sud Zadar Temeljni kapital: 436.667.250,00 kuna u cijelosti uplaćen Izdane dionice 8.733.345 redovnih dionica bez nominalnog iznosa Predsjednik Nadzornog Odbora: Ivica Pijaca Uprava: John Karavanić OIB: 30312968003 PDV identifikacijski broj: HR30312968003





Tankerska Next Generation d.d. Božidara Petranovića 4 23000 Zadar

Zagreb, 28. lipnja 2019.

Predmet: Protuprijedlog dioničara

Na temelju članka 282. Zakona o trgovačkim društvima, CROATIA osiguranje d.d. koja je imatelj 261.065 dionica s pravom glasa koje čine 2,99% temeljnog kapitala i prava glasa na Glavnoj skupštini Tankerska Next Generation d.d., podnosi sljedeći

PROTUPRIJEDLOG

prijedlogu odluke pod točkom 6. dnevnog reda Glavne skupštine Tankerska Next Generation d.d. sazvane za dan 04. srpnja 2019. godine

U tekstu koji glasi:

- 1. Broj članova Nadzornog odbora za novo mandatno razdoblje ostaje 5 (pet).
- 2. Gospodin Ivica Pijaca, Put Škalja 11, 23232 Nin, dipl.ing pomorskog prometa, OIB: 51129039542; gospodin Nikola Koščica, Ulica I. 72., 23371 Kukljica, dipl.oec., OIB: 27823402456, gospodin Dalibor Fell, Januševečka 14, 10000 Zagreb, dipl.oec., OIB: 04831626413; gospodin Joško Miliša, Srebrnjak 131, 10000 Zagreb, dipl.ing elektrotehnike, OIB: 39972942361; i gospodin Mario Pavić, Josipa Kosora 52, 23000 Zadar, mag.ing. pomorskog menadžmenta, OIB: 76078057482, biraju se za članove Nadzornog odbora Tankerska Next Generation d.d.
- Članovi Nadzornog odbora biraju se na mandatno razdoblje od četiri godine, koje počinje od 21. kolovoza 2019. godine.
- Ova odluka stupa na snagu s danom donošenja.

Obrazloženje uz protuprijedlog odluke o izboru članova Nadzornog odbora Društva

Dioničar CROATIA osiguranje d.d. umjesto g. Nikole Mišetića predlaže izbor g. Dalibora Fella koji svojim stručnim znanjima i višegodišnjim iskustvom u području financijske industrije može značajno pridonijeti radu Nadzornog odbora.

član Uprave predsjednik Uprave Robert Vučković Davor Tomašković Vatroslava

S poštovanjem, osigurala Croatia

CROATIA OSIGURANJE d.d., Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 0800 1884, T +385 01 633 2000, F +385 01 633 2020, www.crosig.hr, info@crosig.hr, Trgovački sud u Zagrebu, MBS 080051022, OIB 26187994862, Transakcijski račun - IBAN HR94 2340 0091 1005 5500 8, otvoren kod Privredne banke Zagreb d.d., Zagreb, Radnička cesta 50, BIC/SWIFT adresa PBZGHR2X, Temeljni kapital 601.575.800,00 kn, uplaćen u cijelosti; broj dionica 429 697, nominalna vrijednost dionice 1.400,00 kn, predsjednik Uprave Davor Tomašković, član Uprave Marijan Kralj, član Uprave Robert Vučković, član Uprave Miroslav Klepač, predsjednik Nadzornog odbora Roberto Škopac



www.crosig.hr



Tankerska Next Generation d.d. Božidara Petranovića 4 23000 Zadar Zagreb, 28. lipnja 2019.

Predmet: Protuprijedlog dioničara

Na temelju članka 282. Zakona o trgovačkim društvima, CROATIA osiguranje d.d. koja je imatelj 261.065 dionica s pravom glasa koje čine 2,99% temeljnog kapitala i prava glasa na Glavnoj skupštini Tankerska Next Generation d.d., podnosi sljedeći

PROTUPRIJEDLOG

prijedlogu odluke pod točkom 8. dnevnog reda Glavne skupštine Tankerska Next Generation d.d. sazvane za dan 04. srpnja 2019. godine

U tekstu koji glasi:

Odluka o imenovanju članova Revizijskog odbora

- Za članove Revizijskog odbora imenuju se gospodin Luka Babić i gospodin Genarij Sutlović kao nezavisni članovi, uz prethodno imenovanje člana Revizijskog odbora koji je ujedno i član Nadzornog odbora gospodina Marija Pavića.
- 2. Članovi Revizijskog odbora imenuju se na mandat koji traje do 21. kolovoza 2020. godine.
- 3. Ova odluka stupa na snagu i primjenjuje se danom donošenja.

Obrazloženje uz protuprijedlog odluke o imenovanju članova Revizijskog odbora

Dioničar CROATIA osiguranje d.d. umjesto g. Sergeja Dolezila predlaže izbor g. Luke Babića. Gospodin Babić ima značajno iskustvo na području revizije i kontrolinga, a ujedno je i upoznat sa poslovanjem sektorom pomorskog prijevoza, stoga smatramo da će pridonijeti radu Revizijskog odbora.

predsjednik Uprave član Uprave D Robert Vučković Davor Tomašković 8 Vatrosla

S poštovanjem, osigurala Croatia

CROATIA OSIGURANJE d.d., Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 0800 1884, T +385 01 633 2000, F +385 01 633 2020, www.crosig.hr, info@crosig.hr, Trgovački sud u Zagrebu, MBS 080051022, OIB 26187994862, Transakcijski račun - IBAN HR94 2340 0091 1005 5500 8, otvoren kod Privredne banke Zagreb d.d., Zagreb, Radnička cesta 50, BIC/SWIFT adresa PBZGHR2X, Temeljni kapital 601.575.800,00 kn, uplaćen u cijelosti; broj dionica 429 697, nominalna vrijednost dionice 1.400,00 kn, predsjednik Uprave Davor Tomašković, član Uprave Marijan Kralj, član Uprave Robert Vučković, član Uprave Miroslav Klepač, predsjednik Nadzornog odbora Roberto Škopac