Osigurana 2 brodarska ugovora na vrijeme

Tankerska Next Generation d.d. („TNG“) osigurala je dvogodišnje zaposlenje za jedan od svojih konvencionalnih ice class produkt tankera s početkom u ožujku 2020. godine. Tanker će biti pod ugovorom s istaknutim unajmiteljem uz ugovorenu vozarinu od oko 15.250 USD po danu, uz uobičajene tržišne uvjete. Unajmitelj ima opciju produžiti ugovor, bez prekida u poslovanju, i na treću godinu u iznosu od približno 15.750 USD po danu.

Slijedeći svoju provjerenu strategiju, TNG je osigurao dodatan ugovor na vrijeme za jedan produkt tanker ECO klase na razini od oko 16.850 USD dnevno, u periodu od tri mjeseca s mogučnošću trajanja do šest mjeseci, s trenutačnim učinkom.

 

Iz današnje perspektive, smatramo da je flota dobro pokrivena osiguranim prihodima, u mnogočemu više nego u posljednjih nekoliko godina. Postignuti uvjeti u potpunosti su u skladu sa strateškim konceptom Društva usredotočenim na osiguravanje snažne bilance i stabilnog novčanog tijeka.  Na ovaj način TNG minimizira rizik poslovanja ugovaranjem kombinacije zaposlenosti flote brodarskim ugovorima na putovanje uz usredotočenost na dugoročnu zaposlenost.

Natrag