Uprava TNG-a početkom svibnja zapošljava financijskog direktora

Gospodin Mario Devošić primljen je u radni odnos za obavljanje poslova financijskog direktora. Stručnjak iz područja financija i odnosa s investitorima, svoje radno iskustvo donosi iz naftne kompanije. Karijeru gradi u INA Grupi koja ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata.

Od gospodina Devošića očekujem da, u uvjetima izazovnog okruženja, doprinosi unapređenju profitabilnosti i strateškog rasta, da kao rukovoditelj gradi čvrste radne odnose te na visokoj razini stručnosti prenosi poruke i rješenja društva dioničarima.

Od 2014. do danas u INA-i je vodeći stručnjak za upravljanje kreditnim rizicima. Zadužen za je održavanje pouzdanih i detaljnih podatka s ciljem pružanja kvalitetnih informacija tijelima korporativnog upravljanja.  Kao direktor odnosa s investitorima, od 2011. do 2013. zadužen je za razvoj i implementaciju strategije odnosa s investitorima. Slijedom toga priprema i upravlja eksternom komunikacijom kompanije uključujući godišnje i tromjesečne izvještaje, priopćenja i prezentacije.

Od gospodina Devošića i nadalje očekujem da uspješno organizira i koordinira road show programe, skupštine društva i brokerske konferencije, uključujući pripremu prezentacija te osiguranje cjelokupne domaće i međunarodne regulatorne usklađenosti.

Uvjeren sam da će od prvog dana imati ključnu ulogu izgrađivanju i održavanju odnosa sa investitorima, analitičarima i financijskom zajednicom, podržavajući naše ambicije da upravljanje podignemo na još višu i transparentniju razinu.

 

John Karavanić, predsjednik Uprave, Tankerska Next Generation

Natrag